Vereffenaar nalatenschap

 

Zoekt u een professionele vereffenaar in Spijkenisse?
Vereffening van een nalatenschap lijkt sterk op de afwikkeling van een faillissement. De vereffenaar dient de nalatenschap gereed te maken voor verdeling op een wijze die voor de schuldeisers maar ook de erfgenamen goed controleerbaar is. Mr. Bart van Rijsbergen heeft naast kennis van het erfrecht meer dan 30 jaar ervaring als faillissementscurator. Wilt u een praktisch ingestelde vereffenaar dan kunt u VR- Advocatuur te Spijkenisse voordragen aan de rechter om als vereffenaar benoemd te worden.

Wanneer speelt vereffening?

Veelal is vereffening van een nalatenschap aan de orde indien een of meer van de erfgenamen de nalatenschap beneficiair hebben aanvaard. Dat betekent dat u eerst wilt weten of de bezittingen in de nalatenschap voldoende zijn om de schulden te kunnen voldoen. Alle erfgenamen zijn dan van rechtswege (op grond van de wet) als vereffenaar gezamenlijk verantwoordelijk voor de afwikkeling.

Benoeming vereffenaar door de rechter

Is de afwikkeling voor de erfgenamen te complex of ontstaan er geschillen dan kan door een erfgenaam aan de rechter verzocht worden om een onafhankelijke professionele vereffenaar te benoemen. Een dergelijk verzoek kan onder bepaalde voorwaarden ook gedaan worden door belanghebbenden, schuldeisers en het Openbaar Ministerie. Ook in het geval van benoeming door de Rechtbank van een vereffenaar moet er vereffend worden.

Taken vereffenaar

Voor vele taken van de vereffenaar gelden wettelijke termijnen waarbinnen deze moeten plaatsvinden. Indien bijvoorbeeld de schulden van de beneficiair aanvaarde nalatenschap de baten overtreffen dan dient zo spoedig mogelijk de kantonrechter hierover te worden geïnformeerd. Als u als erfgenamen dit vergeet dan kan dat leiden tot aansprakelijkheid.

Heeft u vragen of zoekt u een professionele vereffenaar neem dan contact op met VR-Advocatuur te Spijkenisse. U vertelt en wij luisteren, adviseren en begeleiden.

Direct juridisch advies nodig?

Onze gespecialiseerde advocaten staan voor u klaar. Maak direct een afspraak voor een adviesgesprek van 45 minuten, al vanaf €95,- (normaal €170,-)

Bart van Rijsbergen

0181 61 16 77

Meer informatie nodig?

Vul hieronder uw naam en telefoon nummer in. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug!